OM:

Vores madvaner fortæller en masse ting om vores livsstil, identitet og vores måde at være sammen på. I BISQUITfabrikkens filmtemadage om mad, forsøger vi at belyse og undersøge nogle af de temaer, der knytter sig til maden samt det at spise gennem 5 udvalgte film fra perioden 1966-2009.

FILMENE VISES LØBENDE PÅ SØNDAGE KLOKKEN 19.00 FRA D.9. SEPTEMBER 2012 TIL D.3. FEBRUAR 2013 i BISQUITFABRIKKENS LOKALER PÅ JÆGERSBORGGADE.


DUMPLINGS

Dumplings er en Hong Kong gyserfilm fra 2004, instrueret af Fruit Chan Gor. Filmen blev udviddet fra novellefilm fra den østasiatiske gyserfilmsamling 'Three... Extremes'.  
Filmen vises søndag d.9. september 2012 klokken 19.00.

Om DUMPLINGS
Tidens tand er efter den tidligere tv-stjerne fru Li, eller sådan ser hun i det mindste på det. Hun længes efter lidenskab med sin rige mand, der er involveret i en kærlighedsaffære med hans unge og smukke massøse. For at genvinde og fastholde sin visnende skønhed, søger fru Li hjælp fra den mystiske Mei, der laver nogle særlige dumplings, baseret på en tusindårig gammel kinesisk opskrift forberedt med en hemmelig ingrediens, som Mei hævder virker foryngende.

Det viser sig dog at denne hemmelige ingrediens er fostre, som skaffes fra abort klinikker. Dette bliver fru Li pinligt bevidst om allerede fra begyndelsen, men i takt med at hun genvinder sin skønhed og ungdom, svinder den moralske ængstelse ved at spise Mei’s dumplinger. Fru Li søger derfor mere og mere potente midler. Muligheden kommer, da en femten årig teenager, fem måneder henne i en incestuøs graviditet, henvender sig til Mei sammen med sin mor og beder om at få foretaget en abort.

TEMA: SKØNHED, SEXUALITET OG MADKULTUR
Dumplings er ikke en gyserfilm i genre med Fredag d.13. eller Poltergeist. Snarere ligger det uhyggelige i filmens tætte relation til vores egen hverdag og de problematikker Mei’s dumplinger peger hen mod. I filmen er der en scene, hvor Mr. Li spiser et æg, der i sydøstasien kendes som Balut. Balut er befrugtede andeæg i et fremskredent stadie, som koges levende og spises i skallen. Populært menes de at være et elskovsmiddel og betragtes som en sund snack med et højt protein indhold.

I enhver madkultur er der en række produkter, retter eller råvarer, der menes at besidde særlige egenskaber forbundet med helbredet, seksuel aktivitet, skønhed osv. Men maden kan også være en måde at udtrykke identitet på. Det er blevet smart at spise godt og at lave god mad. Maden kan signalere status og økonomisk overskud, og gennem maden kan vi vise, at vi er kultiverede og forbrugerbevidste mennesker. Med andre ord udtrykker maden også de psykiske og kulturelle tilstande, vi som mennesker er underlagte.

Tekst: Gitte Kolbeck Kjær

Forelæsere på aftenen er Xiao Qun Bao og Boris Andersen